dissabte, 12 de novembre de 2016

Una nit lluïda, uns premis desitjats

Novament l'equip que forma l'editorial Bromera ha fet gala d'organització i saber fer en l'acte de lliurament dels premis que s'atorguen cada tardor i ens ha brindat una nit d'emocions. Enguany, a més, s'han respectat els temps i la celebració acabà a una hora prudent, cosa sempre d'agrair.

Eugeni i Las Reinas Magas han sigut els encarregats d'aportar un espectacle entretingut basat en acudits i en versions de cançons, interpretades amb una forta càrrega irònica, picardiosa i humorística. Un moment especial va ser quan, en format vídeo, l'humorista de Sueca va fer una paròdia representant Joan Fuster des d'allà on està ara, 'més enllà de Cullera'...
Amb els amics d'1entretants, durant la vetllada, hem compartit comentaris i twitts, hem fet travesses sobre qui podrien ser el premiats o quins títols ens cridaven més l'atenció. Entre conversa i conversa, els tres primers premis lliurats ja es coneixien perquè, com cada any, s'havien fet públics anteriorment. Així, abans de començar el sopar, rebien els guardons Marta Buchaca, la guardonada amb l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira, per Una família normal; Silvestre Vilaplana, que enguany ha merescut el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, per Els colors de l’arc de Sant Martí, i Carles Cano, guardonat amb el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, per El desbaratat conte dels fesols màgics.
Després del sopar es lliuraren la resta de premis. Com ja s'acostuma, el darrer va ser el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, atorgat a Lluís-Anton Baulenas per l'obra Amics per sempre, on el personatge principal torna a la Barcelona olímpica (d'ací l'eslògan solidari que dóna títol a la novel·la) i en fa una denúncia de la passivitat dels governs i de les institucions internacionals davant de la guerra de l’antiga Iugoslàvia.
Anteriorment s'havien lliurat el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General a Andreu Escrivà per Encara no és tard, una anàlisi sobre les claus per entendre i aturar el canvi climàtic; el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta a Jaume Subirana per Cafarnaüm, un calaix de sastre amb relats que ens demostren que es pot fer bona literatura amb l'assaig; l’XI Premi de Poesia Ibn Jafadja a Eva Baltasar per Neutre. El I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, en reconeixement de la tasca dels il·lustradors i del treball d'Enric Solbes, el rebé Toni Cabo per Nanuq.L'il·lustrador valencià guanyà el premi amb un àlbum infantil que promou el gust per la lectura i l’adquisició de valors ètics i socials, amb un èmfasi especial en el respecte al medi ambient.

Estarem atents a l'aparició de la nova fornada de llibres on la solidaritat, el respecte a les diferències, la crítica, la defensa de la natura... estan ben presents a jutjar pels parlaments dels guardonats.

Felicitats Bromera!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.