divendres, 6 de juliol del 2018

L'EMT de Silla estrena 'La visita'


Demà estrena al Teatre Micalet de València la Companyia de l'Escola Municicpal de Teatre de Silla. Enguany ens ofereixen l'espectacle La visita, basat en un text de Friedrich Dürrenmatt: La visita de la bella dama. Es tracta d'una farsa molt interessant que juga amb la foscor i allò grotesc de la condició humana. Només hi estarà en cartell dissabte 7 i diumenge 8 de juliol.



Ramon Moreno i Amparo Pedregal es fan càrrec, una vegada més amb encertada mà, de la dramatúrgia i de la direcció de l'espectacle que posa en escena el treball i l'actuació de Carme Aguado, Amy, Robert Alberola, Isabel Ayala, Inma Contreras, Maite Grancha, Marina Cerdán, Pau Cerdán, Daniel Chanzá, Emili Chaqués, Claudi Ferrer, Sergio Gil, Xavi Giner, Aitana Miralles, Josep Vicent “Moro”, Arianne Muñoz, Enric Muñoz, Rosa Navarro, Sandra Pérez, Gema Peiró, Eva Romaguera, Enri Sánchez, Paula Santana, Jose Sebastiá, Laura Segura, Juan Antonio Tovar i Paula Úbeda. Com ve sent habitual, la Companyia treballa un text amb un transfons social important que tracta sobre la venjança i ens fa reflexionar sobre el poder i sobre la mort. L’espectacle ha aconseguit un inquietant equilibri entre l’humor negre, la sàtira social i la tragèdia que sorprendrà i seduirà l’espectador molt probablement. 



L'argument de l'obra se centra en el conflicte moral que es planteja a Güllen, una ciutat del Centre d’Europa, arruïnada pel tancament progressiu de les seues indústries i que ha vist arrossegats els seus habitants a viure miserablement. 


Els habitants de la ciutat preparen esperançats la visita d’una antiga conciutadana emigrada fa més de quaranta cinc anys, Clara Zachanassian, que ha esdevingut la dona més rica del món. Creuen que ella, amb els seus diners, pot impulsar l’economia i fer prosperar novament la població que l’ha vista nàixer. 


La vella dama està disposada a fer una donació de mil milions amb una condició, que algú de Güllen done mort a l’home que la va abandonar, embarassada, en la seua joventut. Això planteja un conflicte amb els principis morals de la comunitat ja que aquest home és ara un veí molt apreciat del poble i que està a punt de convertir-se en el seu alcalde.


Amb la garantia que ens ofereix el treball d'aquesta companyia i la direcció de Ramon Moreno i d'Amparo Pedregal, només puc recomanar-vos que entreu en el web del teatre i reserveu l'entrada; només seran dos dies i, a ben segur, eixe moviment d'actors que tan bé es resol en escena, haurà mogut també fora del teatre les seues amistats i família perquè, si no els han vist encara, no es perden la representació de demà i del diumenge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.