dilluns, 27 de març del 2017

La sal que ens ha partit, fins al 2 d'abril al teatre Micalet

Estrena el 30 de març a les 20.30h 

al 

Teatre Micalet 

  • Divendres, 31 de març: 20,30 h. 
  • Dissabte, 1 d'abril: 19,00 h. 
  • Diumenge, 2 d'abril: 19,00 h. 
 Duració: 55 minuts

Una vegada més el Teatre Micalet de València ens sorprén amb un nou espectacle; es tracta de La sal que ens ha partit de la Companyia Fil d'Arena. 

Construir un bon relat amb la paraula ja és difícil, construir-lo amb el llenguatge corporal i el moviment i arribar a qui el contempla, crec que encara ho és més. Per això us recomane aquest espectacle on el text es va construint a partir de la creació d'imatges, simbòliques, dures o poètiques, a partir de la música, les cançons i el moviment del cos: des de les onades d'una mar que ha esdevingut el camí de milers d'emigrants que lluiten per la seua llibertat, o moren per ella, fins a la construcció del relat de la por que genera la falta de seguretat, l'aïllament, la necessitat d'aixopluc, l'alçada de murs o la seua destrucció...


Des que l'espectador entra a la sala, té la sensació que el so d'ambient i la imatge d'Isabel Abril, Irene Ballester, Clara Crespo i Roseta Plasencia ens mostren una pastera que s'acosta a la nostra costa. Tot seguit, en apagar-se els llums, comença a prendre cos l'energia d'aquestes quatre dones que es transformen en una mar on rodolen també els còdols i el pedrís en companyia dels quatre cossos que dibuixen el moviment d'una mar de vegades calmada, d'altres embravida. És ací on comença la màgia de l'espectacle on deu panells de policarbonat esdevenen el mur on escriure els missatges que clamen llibertat i justícia, el lloc on aixoplugar-se o els camins de l'esperança.

Si t'agrada la dansa, ara tens una ocasió única de veure en directe l'energia en moviment; si penses que no, ara és el moment de canviar de parer; hi descobriràs l'art, el llenguatge plàstic imprescindible per a construir un relat de la sensibilitat i la lluita des de la reflexió i la modernitat del ball.

Felicitats al Teatre Micalet per oferir-nos, ni que siga només per uns dies, la possibilitat de veure espectacles tan diferents però sempre interessants. Moltes felicitats i gràcies pel vostre esforç i treball.  

FITXA DE L'ESPECTACLE

SINOPSI

L’imparable cicle de construir i destruir, la vulnerabilitat i la força de l'ésser humà. Persones que es troben amb fronteres i límits al seu pas en un joc en què la imaginació naix de la necessitat per sobreviure. Una proposta en la qual s’uneixen dansa, teatre i escenografia practicable. 10 panells de policarbonat que suporten a la vegada que són suportats, transformen l'espai i generen imatges evocadores.

FITXA ARTÍSTICA

  Creació col·lectiva: FIL D’ARENA
  Co-Direcció: LUIS MELIÁ i FIL D’ARENA
  Intèrprets: ISABEL ABRIL, IRENE BALLESTER, CLARA CRESPO, ROSETA PLASENCIA.
  Composició musical: MEI
  Disseny d’il·luminació: XIMO ROJO
  Vestuari: ROSETA PLASENCIA
  Textos: CLARA CRESPO




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.