dimecres, 23 de maig del 2018

'Tourmalet' per COMPANYIA Groc Teatre

Tourmalet es representa sobre un escenari senzill i efectista, que ens recorda algunes de les carreteres de muntanya per on transcorre la part més difícil d'una cursa ciclista, amb pintades sobre l'asfalt dels  noms dels ciclistes més emblemàtics als qui els aficionats volen animar. Héctor Fuster, Guille Zavala i Robert Roig defensen l'obra a manera d'esprint que pretén repassar, amb el joc, alguns esdeveniments i la vida de tres corredors mítics per a la història del Tour de França.

La finalitat d'aquest repàs per la memòria? Demostrar com  i per què esdevé mítica una cursa quan es planteja passar per la mítica muntanya del Tourmalet, una de les metes en alt que dóna nom a l'obra i que simbolitza la dificultat, l'esforç i el sacrifici que els corredors han de fer durant els dies que dura la famosa prova francesa.

Aquest repàs, a manera de retrospectiva de la memòria del Tour, no és més que la metàfora de la vida que la Companyia Groc Teatre representa a partir del desig de tres germans que se'n pugen a la bicicleta per entrenar i posar les seues esperances, ja frustrades en el cas dels dos germans grans, en el triomf que els podria portar algun dia a la glòria!

L'obra representa també un homenatge al sacrifici de tres dels hòmens que practicaren aquest esport, dur i poc reconegut, amb moments d'ombres i de glòria. Els tres germans ens recorden algunes de les penalitats que hagueren de passar aquests tres corredors (Luis Ocaña, Raymond Poulidor i Gino Bartali) mentre competien.

La podeu contemplar del 23 al 27 de maig al Teatre Micalet de València. Per tant, només fins al proper diumenge.


No us perdeu aquest relat dels tres germans que afronten amb valor la vida però, com els ciclistes durant la cursa, amb caigudes i recuperacions.

Fitxa tècnica

Text i direcció: Miguel Ferrando Rocher 
Actors: Héctor Fuster, Guille Zavala i Robert Roig
Companyia: Groc Teatre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.