dimecres, 12 d’abril del 2017

Vida de la Compañía Improvisada al Micalet



Després de l'espectacle A los pies d'Europa, la Compañía Improvisada presenta Vida al Teatre Micalet de València.

Idea original, coreografia i intèrprets: Henar Fuentetaja i Miguel Tornero
Música: Rafel Arnal, Thaïs Morell i David Antolín
Companyia: Improvisada
Obra: Vida



L'equip que programa els espectacles del Teatre Micalet de València segueix oferint-nos regals de gran qualitat. Si fa uns dies ens mostrava la força de la dansa de la Companyia Fil d'Arena, hui ens ha mostrat la sensibilitat del moviment, el preciosisme del cos i dels seus moviments estètics amb Vida, el darrer treball de la Compañía Improvisada.

La dansa contemporània es fusiona, en aquest cas, amb els ritmes brasilers i el ressò de la Mediterrània per celebrar la vida amb l'aportació d'una música que transmet energia i alegria, una il·luminació molt cuidada i un vestuari senzill que reforça amb els colors la idea de llibertat i naturalitat que predomina en la primera part front a la passió de l'estima i la festa de la segona. 

L'espectacle comença amb un poema de Marc Granell mentre el ballarí Miquel Tornero construeix amb el ball la idea de transitar per un bosc que es va formant i acaba aclarint-se per arribar a una possible llar, representada amb dues taules i dues cadires que adquireixen major protagonisme amb l'entrada de la ballarina Henar Fuentetaja.



Del producte natural (natura agrest) a la seua manofactura (geografia transformada), arbre i llenya, fusta i moble van convertint-se en els elements del decorat amb què interactuen els dos ballarins que recreen, amb les seues accions, un acostament entre el que representa l'home, tot allò masculí que no es desapega massa del terra, i la dona, tot allò femení que es presenta més vaporós, aeri i lleuger. Les lletres de les cançons van donant peu a la progressió i el tòtem o figura moai, que representa el masculí format per l'home amb els fragments del tronc de l'arbre que hi havia al terra, romandrà a l'escenari fins que la força de l'element femení creix i el tomba per superar el domini del mascle en benefici d'una desitjada igualtat, allunyada de les marques de gènere. És aleshores quan els compassos de la bossa-nova, el jazz i els diferents ritmes brasilers de la cantant  Thaïs Morell s'alternen amb les cançons del mestissatge mediterrani del cantautor Rafel Arnal i els arranjament musicals de David Antolín cobren més sentit per començar la festa, per recrear el viatge de la Vida; és llavors quan l'energia dels cossos i les notes es fonen per despertar tots els sentits en l'espectador.

Estem davant d'un viatge de les emocions, d'un cant a la vida i al diàleg, de l'esperança del rencontre quotidià que pot generar alegria o dolor, tendresa, solitud, dubtes... EMOCIONS! Una proposta interessant que us permetrà deixar que els sentits us guien pel gaudi del ball, dels moviments a l'escenari:  la celebració de la vida amb totes les seues manifestacions.

_____________________________________

Difusió en Twitter:
1. Quan la música, el vers de Marc Granell i la dansa es fusionen per crear espectacle. Hui al Vida de la Compañía Improvisada.

2. Vida al El domini de la tècnica i el control del moviment per crear el ritme de l'art que brolla entre el terra i l'aeri i acosta masculí i femení a persona.

3. Amb Vida al , l'art del moviment barreja la força de la paraula, la vitalitat de la música i la sensibilitat de la dansa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.