divendres, 23 de març del 2018

El comediant de la companyia Cascai Teatre al Micalet

Ahir divendres s'estrenà al Teatre Micalet de València l'obra El comediant, l'últim espectacle de Marcel Tomàs, un clown polifacètic que, en una successió de gags, una barreja fantàstica i surrealista d'accions, que van des de la cançó al mim, posa al davant del públic les contradiccions entre la realitat i la ficció de la societat actual; sovint l'una supera a l'altra. 


Al més pur estil del cabaret, en col·laboració amb Toni Escribano, Marcel Tomàs interpel·la el públic i el fa participar en un espectacle que pretén que l'espectador s'ho passe bé. La complicitat amb el públic, a qui Marcel s'adreça, llença somriures i proposa ginys enginyosos, permet que l'espectacle vaja de la relaxació a la pròpia teràpia contra les tensions del dia a dia.

 


L'argument, el seu fil conductor, se centra en les dificultats habituals en la vida d'un comediant i es planteja des de la pròpia “autobiografia”: aquell xiquet que volia ser còmic de gran. Les estratègies del comediant permetran concretar com s'ha esdevingut aquesta afirmació al llarg del temps i mostrar la construcció del seu personatge sobre el desig de la modernitat: "ser comediant dels que no porten el nas roig ni la roba estrafolària". És clar que els desitjos no sempre es fan realitat però si voleu saber si Marcel ho aconsegueix, haureu de passar pel teatre on l'audiovisual, la farsa i el discurs del clown estan elaborades amb justa mesura, mestria i professionalitat.

  

Una ocasió per passar una estona ben agradable al teatre i veure el bon treball de Marcel Tomàs, un enginyós i divertit còmic que gaudeix d'un prestigi merescut.



Fitxa artística

Creació: Marcel Tomàs i Susana Lloret
Direcció: Marcel Tomàs
Intèrprets: Marcel Tomàs i Toni Escribano
Companyia: Cascai Teatre
So i iI·luminació: Gerard Canadell i Albert Mosoll
Producció: Cascai Teatre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.