divendres, 5 d’abril del 2019

Maria Juan torna al Teatre Micalet de València

Amb les taules i l'energia que caracteritzen Maria Juan, ahir estrenà al Teatre Micalet de València l'obra He tornat.

Com diu el títol, Mariua, la pallassa a qui li agrada jugar amb el públic i fer broma en escena, torna i ho fa amb els seus temes recurrents. Són temes que giren al voltant de l'excessiva pressa amb què vivim les persones i ens prenem el dia a dia, el teatre i la televisió, la maternitat, l'amistat, les vanitats, la nostàlgia per viure i treballar fora, la carestia de la vida a Madrid front a la de València, les mudances, els mitjans de comunicació, què implica ser dona hui en dia... Tot un repàs a temes socials, quotidians o familiars, sense deixar de banda les qüestions més íntimes i escatològiques amb que fa riure al públic perquè les tracta amb naturalitat. L'espectacle gira al voltant d'un monòleg, al més pur estil de 'El Club de la Comedia' on Maria Juan s'ha permés en aquesta ocasió convidar altres actrius.

Efectivament, Mariua tornà al teatre i no ho fa sola. El dia de l'estrena ho feu acompanyada d'una 'tècnica de so' del teatre i d'una 'fan fan' seua (actrius de De cop i Volta). L'argument és senzill, aquestes dues dones es coneixien d'un curset de teatre que havien fet i, casualment, coincideixen al Micalet. Mariua s'estora de veure tanta coincidència però les deixa fer perquè aquest fet li permet parlar de teatre i del fenomen 'seguidors' ara que s'ha fet una figura mediàtica a la 'terreta'.


Però, quan es queda sola en escena, els temes de l'obra es multipliquen. Alguns us resultaran coneguts, especialment a qui ja ha vist al teatre l'actriu o la segueix al programa de monòlegs 'Comediants' en À Punt televisió.

Ara bé, no és el mateix veure Maria Juan a la pantalla que al teatre. Les persones que seguiu només l'actriu a la televisió no podeu prescindir-ne de la visió de l'obra; tot i que la seua vis còmica la porta allà on treballa, veure-la en directe és tot un luxe.



I, a més, Maria Juan ha tornat decidida a interactuar amb el públic que ompli el teatre i fer-lo riure. Aneu al Teatre Micalet i, si no sou fans encara d'aquesta histriònica dona, us en fareu aviat!

A bon segur allò que us he dit potser no coincidirà plenament amb el que veureu perquè cada dia l'espectacle serà lleugerament diferent, però recordeu que teniu temps només fins al diumenge 7 d'abril. A bon segur, que passareu una bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.