dimecres, 22 de juny del 2022

Cruïlles, dramatització teatral amb molt de seny i sensibilitat




 Programa de mà

Cruïlles és la lectura dramatitzada que s'ha presentat hui al Saló d'Actes de l'Octubre CCC. Es tracta d'una obra col·lectiva, nascuda a partir del taller de teatre Amorescena4.0 de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València. La seua alma mater, l'antiga professora del centre Anna Gascon, és capaç de traure l'essència de la paraula d'unes adolescents que, en escena, són veritat i deixen que les seues preocupacions siguen el reflex de les que tenen altres companys i companyes, amb qui han parlat per completar el text i adquirir recursos per a defensar-lo millor. 

Les lectores, alumnes d'ESO, són actrius molt joves que tenen molt de nervi i molta veritat en les veus i en la presència. Elles s'atreveixen a plantejar amb claredat quin futur els interessa, per això no temen a la paraula i busquen diàleg i solucions, orientació i consell, llibertat i comprensió. 

 Com en un “creuer de camins” la solució a les seues preocupacions no és única ni immediata. Abans, cada personatge s'ha d'enfrontar a una certa catarsi, a la decisió de quin camí vol seguir o quina senda li pot ser més planera, o quina ruta podrà ser la que la porte al millor destí. I aquest fet, veure's davant del dubte, de la inexperiència i de les dificultats, comporta una certa angoixa... Però ser valentes i prendre una decisió, o demanar un consell, o dialogar per entendre el que li produeix la inseguretat, ja és encetar tot un camí d'èxit vital. 

Moltes felicitats a les quinze persones que han passat pel taller i, en especial, a les deu que defensaren en escena el seu text (les teniu esmentades al programa de mà). 

Enhorabona pel treball i per la representació als qui, en companyia d'Anna Gascon, també han orientat aquest taller i han ajudat a que el text i el grup siga coherent amb el muntatge: Andreu Romero i Carles Monclús. 

La mateixa Anna, en la presentació, destacà el treball de Jesús Muñoz (Pont Flotant) que col·laborà en la dramatització dels textos escrits per les alumnes i en la forma de defensar-lo en escena. 

No és gens fàcil aquesta tasca dels tallers escolars i que el resultat siga tan reeixit.

Esperarem el seu proper treball.

_____________________________

Mentrestant, no deixeu de veure el muntatge Dones basat en la novel·la de Gemma Pasqual Viure perillosament i representat pel Teatre Lliure de Benimaclet sota la direcció d'Anna Gascon. Teniu una ocasió el proper dia 29 de juny a Artea Espai Teatre. Les entrades les podeu aconseguir a... https://pasenyvean.com/events/dones-en-artea-espai




I més informació al Facebook del grup
https://www.facebook.com/groups/476273865747697/user/100043958236855/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.