dimecres, 8 de juny del 2022

'Vesània', una metàfora distòpica sobre la societat capitalista




Segueix el Cicle de Companyies Valencianes programat per l'IVC al Teatre Rialto de València amb un espectacle de Contrahecho Produccions. 

Fotos del dossier de la Companyia

El teatre sempre té un component d'entreteniment, que es presenta sota formes ben variades. De vegades prima l'element comèdia, que convida a riure i mou l'ànima del públic des d'unes sensibilitats concretes; altres és el drama el qui domina en el text i, com a espectadors, ens posa davant situacions complicades, més a menys límits. Però, a més a més, el teatre, generalment, té un component de reflexió que convida als homes i dones a plantejar-se temes que preocupen la societat o dels que convé encetar algun debat. 

Aquest és el cas de Vesànial'estrena de hui, que s'esdevé en un espai de distopia  emparada sota el mantell de la bogeria, uns hòmens i dones que, en ocasions, poden ser tan lúcids com  la més sabuda de les persones, però que en altres ocasions, mostren l'ànima i les seues debilitats amb molta facilitat i, per això, es tornen més fràgils. Ací és on rau un dels elements cabdals de Vesània, una obra interessant on els actors passen per estats molt mediatitzats per l'estigma que els hi ha portats. Aquesta mena de manicomi on s'ha reclòs als quatre personatges ens descobreix l'ànima de quatre joguets trencats, dels molts que hi hagué temps enrere, en el tauler d'una societat capitalista que els classificà d'inadaptats.



Sota aquest rol tan complicat de les malalties mentals, els personatges analitzaran la situació de la civilització de la qual ja no en formen part i de la societat on ja no poden retornar. De boca dels personatges escoltarem crítiques que configuren les causes de la malaltia d'una societat consumista que devora la terra, les aigües i a les persones que en formaven part.

Gran treball actoral, en què els papers estan molts equilibrats com en una peça coral. 

L'obra estarà en cartell fins al diumenge 12 de juny de 2022. Si podeu, aconseguiu les entrades centrades o de la part dreta, tindreu millor perspectiva que en els extrems de la part esquerra.


Fitxa tècnica




Text: Marcos Luis Hernando 
Direcció: Eva Zapico 
Intèrprets: Rosanna Espinós, Alberto Baño, Pilu Fontán, Vicent Pastor
Espai escènic: Luis Crespo 
Vestuari i ajudantia de producció: María Poquet 
Il·luminació: Mingo Albir 
Espai sonor: Víctor Lucas 
Imatge i disseny gràfic: Assad Kassab 
Traducció i assessorament lingüístic: Neus Alborch 
Fotografia: Vicente A. Jiménez 
Vídeo: Bolet Produccions 
Oficina: Rocío Ladrón de Guevara 
Premsa i xarxes socials: Abasedebé 
Tècnics en gira: Rubén Aranda, Sergio González, Grupo Luna 
Producció: Contrahecho Producciones

Comentaris sobre l'obra: Los locos siempre dicen la verdad


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.