dijous, 10 de maig del 2018

Alpenstock fins al 13 de maig al Teatre Micalet


Des de hui es representa al Teatre Micalet de la ciutat de València Alpenstockuna farsa carregada d'humor negre, una caricatura sobre els costums de la "dreta d'ordre", el racisme i el masclisme, massa presents encara a Europa. 



L'obra, del dramaturg francès Rémi de Vos (Dunkerque, 1963),  es representa en clau d'humor; els personatges actuen com a ninots dins d'una casa de nines on el rosa és el color dominant per mostrar l'imperi de la nina, la dona esclava que se sotmet amb goig als desitjos del mascle autòmata. El text, defensat per la companyia Obskené i dirigit per Ricard Soler Mallol, situa l'espectador davant un espill en mostrar-li la cara bruta de la família feliç; és ací on rau l'interés del text, quan cauen les caretes i es qüestionen aquells espais d'ombres i misèria que conformen la realitat social i cultural d'una dreta aparentment amable que imita l'estil de vida americà de l'American way of Life.

L'encert de la metàfora de la neteja domina tota l'obra: la higiene de la casa, la higiene personal i, especialment, la neteja de  l'estranger, persones no desitjades.


Una actuació molt encertada, en una estètica entre el còmic i el dibuix animat, amb un ritme trepidant i amb tocs de musical que us entretindrà. Una excel·lent actuació del trio d'actors, format per Enric Cambray, Lara Salvador Peydro i Armand Villén, amb unes interpretacions no gens fàcils entre el clown i la comèdia de l'art que es dispara a la manera d'un espectacle de titelles en les persecucions del final de l'obra.



Si no voleu que us ho conten, doneu-vos pressa; només estan fins al diumenge 13 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.