dilluns, 28 de gener del 2019

'Smiley' al Teatre Micalet

L'estrena de hui al Teatre Micalet de València ha estat un veritable goig, el tempo apropiat de la comèdia i el ritme de les accions permet que el temps et passe volant. S'hi representa una d'eixes obres que recordes durant molt de temps i de la qual, quan més penses el que ha passat i s'ha dit, més punta li traus i més et convenç. En escena no sols veiem una forma de relacionar-se entre persones aparentment molt diferents sinó també com els prejudicis que es tenen a priori sobre els altres es poden vèncer amb sinceritat i empatia. La relació d'aquesta estranya parella desprén molta tendresa perquè hi ha un bon text, senzill però molt intel·ligent, que reforça les accions. El missatge d'aquests dos mallorquins amb tan bona química en l'escenari arriba de seguida al públic en un llenguatge de comèdia, amb diàlegs divertits i brillants, que desperta el riure davant situacions quotidianes a la manera de les comèdies romàntiques de Hollywood (Bringing Up Baby).

Una interpretació molt versemblant, allunyada de tòpics i d'etiquetes, ha acostat al públic les vivències, properes o allunyades de l'espectador, d'aquesta peculiar parella. Encara que Biel i Àlex assenyalen les seues divergències en diverses ocasions, el desig existent i l'honestedat i transparència amb què afronten la comunicació farà que no es trenque el fil que uneix les seus vides i en superen tots els prejudicis.


Fotografia d'Anna Gascon

Des del 31 de gener fins al 3 de febrer es podrà veure al Teatre Micalet de València. La Companyia mallorquina El Somni Produccions representa des del 2017 aquesta exitosa obra de Guillem Clua. El text va ser estrenat a la Sala Flyhard de Barcelona, sota la direcció del propi autor, i després va fer el salt al Teatre Lliure (2012-2013) primer i al Club Capitol després per a romandre més d'un any en cartell. L'èxit de públic va fer que l'obra també fera temporada als teatres Lara i Maravillas de Madrid, i, des d'aleshores, compta amb diverses produccions internacionals.  En aquesta ocasió, l'obra està molt ben dirigida dirigida per Joan M. Albinyana i l'actuació corre a càrrec d'Héctor Seoane i de Joan Toni Sunyer, dos actors amb molta química que fan molt creïble tot el que s'esdevé a l'escenari.

L'argument és senzill: "Àlex i Biel, els protagonistes d’aquesta comèdia romàntica, no poden ser més diferents. Conformen una estranya parella en què només tenen en comú que són dos homes i que s’han enamorat. Les seues diferències semblen insalvables, i les seues personalitats antagòniques, però ho vulguen o no, estan units per un fil roig invisible lligat al dit gorrit de la mà que, segons una llegenda japonesa, connecta dues persones que estan destinades a estar juntes des del dia que naixen". 
En resum, una magnífica comèdia que se serveix dels mecanismes de la guerra de sexes, que tan bons fruits donà als guionistes del Hollywood clàssic, per remetre'ns a la relació actual entre dos hòmens que es coneixen personalment al Bar Vero; un text farcit d'ironia i bon humor; una actuació eixerida i brillant.

No us la perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.