dimecres, 6 de març del 2019

'Maremar' al Teatre Principal de València



Demà s'estrena al Teatre Principal de València l'obra Maremar de Dagoll Dagom.

L'argument es basa en el text Pèricles, príncep de Tir de William Shakespeare i en la música i cançons de Lluís Llach.

L'obra comença quan una xiqueta, que viu en un camp de refugiats, plora desconsoladament perquè ha perdut els seus pares. Diana, un personatge fantàstic amb qui es troba, la consola explicant-li la història de Pèricles. 



Pèricles, príncep de Tir, es veu obligat a fugir del seu poble i de diferents indrets de la costa de la Mediterrània perseguit per les ordres del maligne governador d’Antíoc. Durant les seues aventures, Pèricles s’enamora de Thaïsa, la filla del rei de Pentàpolis, amb qui es casa abans de tornar cap a Tir. Enmig d’una gran tempesta, el vaixell on viatgen naufraga i, creient que era morta, la seua dona és llençada a la mar després de donar a llum a Marina. Pèricles, desesperat, deixa la seua filla a Tarsus perquè la cuiden Cleó i Dionisa. 



El cos de Thaïsa apareix a la costa d’Efes on un metge la fa reviure. Al cap d’uns anys, Marina es convertix en una jove molt atractiva que provoca la gelosia de Dionisa, la qual conspira per assassinar-la. L’intent fracassa i, raptada pels pirates, Marina acaba en un bordell de Mitilene. Cleó i Dionisa expliquen al rei Pèricles que la seua filla ha mort, fet que el porta a una vida de dol i silenci navegant pel mar. 



El vaixell de Pèricles arriba per casualitat a Mitilene i el seu governador li fa una visita. Marina li canta una cançó per animar-lo. Quan aquesta li explica la seua història, Pèricles, ple de joia, se n’adona que és sa filla. A continuació, la deessa Diana fa que Marina, Pèricles i Thaïsa es reunisquen definitivament i el drama acaba amb final feliç.

Una gran ocasió per a veure el darrer treball de la factoria Dagoll Dagom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.