dissabte, 17 de setembre del 2022

Compartir, enraonar sobre "Complex maternity", una proposta plàstica



     COMPLEX MATERNITY és una proposta teatral interessant; dirigida, escrita i interpretada per Inma Haro i la companyia A3 CALLES. Es representa, al Teatre Micalet de València, el dissabte i el diumenge (17 i 18 de setembre) a les 19,00 h.



Estem davant d'un espectacle que tracta el tema de la maternitat des de les vivències, els processos, els complexos, els traumes... que es generen en algunes dones com a conseqüència del part, la lactància, els dubtes, el cansament de la criança o l'angoixa de ser o no una bona mare... La plasticitat de les imatges que es creen, tant a l'escenari com a l'audiovisual (imatges reals construïdes a partir de la pròpia experiència d'Inma Haro), permet treballar les metàfores que transformen la vida quotidiana en obra artística. 

 Amb la plasticitat de la dansa, la sensualitat de la música i la força de les imatges del part i la criança que fan alguns mamífers es generen sentiments (positius, com la tendresa, o negatius, com el dolor), que es veuen reforçats amb les veus i imatges de dones que parlen de les pròpies experiències com a mares. 

 L'obra defuig les versions amables i edulcorades de la maternitat que la societat planteja, per exemple, a través de la publicitat i trau a la llum de l'espectador els silencis que genera: les hores difícils causades per la rutina, el cansament, les preocupacions o l'estrès, habitualment silenciades. 

Tot i que l'obra se centra en les vivències del personatge que pretén no perdre's en l'angoixa personal, la necessitat de superació i de compartir el trencament del silenci i de les pors, acosta el fet individual a l'universal i el transforma en un element més en la lluita per la igualtat des del moviment feminista. 



Després de l'estrena de l'obra, Conxa Ros ha encetat un col·loqui amb la pròpia Inma Haro i amb Elvira Ongil, la creadora de l'encertat univers audiovisual que completa els textos, poètics o testimonials, projectats durant la representació. Al col·loqui també es convida a participar als espectadors. 




 Una molt bona ocasió per aprofundir en un tema que ens toca a totes les persones, ja siga en el rol de mares/pares, com en el de fills/filles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.